vrijdag 2 oktober 2015

Stappen plan > zal nu nog dagelijks aangepast worden en krijg graag reacties en suggesties die ik misschien over het hoofd zie

Er zijn meerdere mogelijkheden en het legt er ook aan of het wereldwijd in 1 keer gedaan word of dat we in Nederland zouden starten.


Het eerste en belangrijkste is dat we met zijn allen er in gaan geloven dat we zonder geld beter af zijn.

Er zal veel meer rust komen voor iedereen, geen schulden meer, geen paniek of je aan het einde van de maand nog wel genoeg eten kan kopen en of je alle rekeningen nog wel kan betalen.

Criminaliteit zal met ongeveer 85% afnemen, nu is ongeveer 95% van de criminaliteit geld gerelateerd dit zal dus ook gelijk verdwijnen maar ik voorzie wel een toename in baldadigheid maar in totaal zal de criminaliteit drastisch verminderen.

Onderstaande variaties zien er misschien simpel uit en kunnen nog wel wat bijgeschaafd worden maar in grote lijnen zijn het goed doordachte manieren om een nieuwe wereld op te bouwen.




1)


Het mooiste en makkelijkste scenario is om in 1 keer wereldwijd een datum af te spreken om het geld af te schaffen.
Vanaf die datum hoeven de personen die geld gerelateerd werk doen niet meer naar hun werk en personen die in de productie of andere werkzaamheden doen gaan gewoon zoals altijd naar hun werk.
Het is hierna de bedoeling dat de personen die nu zonder werk zijn de andere werkzaamheden ook gaan doen zodat iedereen meer vrijetijd overhoud.
Heel veel dingen zullen aangepast moeten gaan worden, kijk maar naar winkels die kunnen anders ingericht worden zonder kassa's, maar er zal wel voor gezorgd moeten worden dat de schappen niet leeg raken dus er zal evengoed een dagelijkse vul ploeg aanwezig moeten zijn en leveringen gedaan moeten worden.
Veel nu niet meer gebruikte kantoren kunnen omgebouwd worden tot woonruimte voor daklozen, woonstarters en/of asielzoekers.


zodra het zover is kunnen er zo veel dingen opgepakt gaan worden welke op dit moment niet gedaan worden omdat ze of te veel geld kosten of dat er patent op is aangevraagd en dat je het niet mag gebruiken.


Alle Artikelen zullen aanpassingen krijgen, nu zie je van alle dure merkartikelen veelal een goedkopere variant, dit is in een wereld zonder geld niet meer nodig en kunnen de artikelen zo gemaakt worden dat ze gewoon perfect zijn en lang mee gaan.
Ook als je bijvoorbeeld naar schoonmaakartikelen kijkt zijn er zo enorm veel producten waarvan ze allemaal zeggen dat hun product het beste schoonmaakt. Nu kan er gewoon schoonmaak producten gemaakt worden die dit echt doen en hoeft er alleen een variatie van geur gemaakt te worden.
En dit geldt voor alle artikelen die je maar kan verzinnen, alles moet gewoon perfect gemaakt worden zonder goedkope varianten die binnen de kortste keren stuk gaan of niet de dingen kunnen doen die ze zouden moeten kunnen.


Arbeidscontracten zullen niet meer bestaan maar het werk zal wel door moeten gaan.
Je kunt al het werk gaan zien als een soort vrijwilligers werk waar je met plezier heen gaat omdat je echt ergens aan meewerkt wat een goed doel heeft.
Hiervoor zullen er een soort job sites gemaakt moeten worden waarop aangegeven word waar er wat voor werkzaamheden gedaan moeten worden.
Mensen kunnen dus dagelijks gaan kijken op die job site waar ze willen gaan werken of je kan een wekelijkse/maandelijkse planning maken waar mensen zich voor in kunnen schrijven.

Het is in ieder geval heel belangrijk dat het werk in de zorg goed door zal gaan.
Hier zullen voor de datum van overgang al hele goede afspraken over gemaakt moeten worden zodat hier geen personeel tekort ontstaat tijdens de overgang.

De eerste weken/maanden zullen naar alle waarschijnlijkheid wel moeilijk worden omdat iedereen ineens vrij is en hiervan wil gaan genieten. Alles is ineens gratis dus iedereen wil ook gelijk alles tegelijk hebben. ook hier zullen afspraken over gemaakt gaan worden voordat we over kunnen stappen. Dit zal echter maar een paar weken en misschien een paar maanden duren omdat iedereen dan eraan gewend raken dat ze nergens meer voor hoeven te betalen, en de vrijheid die ze hebben willen ze ook wel ingevuld hebben en zullen die tijd ook wel nuttig willen besteden en weer werk gaan zoeken.
In deze periode zal ook duidelijk worden waar er tekorten in ontstaan en waar dus extra aandacht aan besteed dient te worden om deze tekorten aan te vullen.


2)


De tweede variant is dat we in Nederland ermee beginnen dit wordt al een stuk lastiger omdat je altijd met in/export en toerisme blijft zitten en wat als we op vakantie willen naar een ander land dan hebben we ook geld nodig omdat ze in het andere land nog wel gewoon geld gebruiken.


Maar ook hier zijn oplossingen voor.


We doen het ongeveer het zelfde als bovenstaande de eerste variant maar alle export word wel berekend en zal dan op een soort gezamenlijke rekening gestort worden en van die rekening word ook de import weer betaald, we zullen dan ook een soort vakantiegeld krijgen waarvan we onze buitenlandse vakanties van kunnen bekostigen, hier zal dan nog een goede regeling voor gemaakt moeten worden omdat iedereen evenveel recht heeft op vakanties.


Mensen die in Nederland op vakantie komen zullen bij de grens een bepaald bedrag moeten betalen zie het als een soort van all in vakantie in heel Nederland. de goederen die ze hier halen zullen ze evengoed bij de grens nog moeten betalen aangezien het niet de bedoeling is dat ze vanuit het buitenland hier alles gratis komen halen.


3)


De derde variant is een variant die we langzaam gaan opbouwen.
Deze variant kan landelijk maar ook wereldwijd uitgerold worden.
Het is zelfs mogelijk om het stedelijk te gaan doen als test periode.


Hiervoor hebben we de hulp nodig van werklozen, asielzoekers en mensen die van baan willen veranderen en sneller aan de veranderingen mee willen helpen.


De personen die gaan werken zullen een pasje krijgen waarmee ze al van het idee Wereld zonder geld principe gebruik kunnen maken, dit betreft dan zaken die ze zelf maken, onderdak, zorg en de gebruikelijke benodigdheden zoals eten en drinken en huishoudelijke artikelen.


Deze personen zullen dan een begin maken met nieuwe productie lijnen op te zetten van bijvoorbeeld zelfsturende elektrische auto's welke de milieu onvriendelijke en oude auto's langzaam gaan vervangen. deze auto's worden dan kosteloos door de eigenaar omgeruild.
Maar ze gaan ook leegstaande gebouwen zoals kantoorpanden en bedrijfshallen ombouwen tot woonruimtes voor woonstarters, daklozen en asielzoekers omdat iedereen onderdak nodig heeft.


Op deze manier kunnen veel meer producten gemaakt gaan worden en zo streven we steeds meer naar gratis producten te denken aan energie opwekkers zoals zonnepanelen en energie genererende ramen. Op deze manier worden we steeds minder afhankelijk van dure energie maatschappijen.
Alle nieuwbouw moet ook energie opwekkend gemaakt worden zodat niet later nog zonnepanelen enz. aangebracht hoeven te worden.
we streven ernaar dat we straks helemaal geen fossiele brandstoffen meer nodig hebben of in ieder geval zo min mogelijk.


Momenteel zitten er genoeg kundige personen thuis die graag weer aan het werk willen en genoeg ideeën hebben om nieuwe betere producten uit te vinden, deze personen verdienen nu ook de kans om dit op te gaan zetten zonder het risico dat ze failliet gaan.


Voor deze derde optie zal wel een geldbuffer nodig zijn om het opstarten van de nieuwe productielijnen te bekostigen, deze geldbuffer is er ook al als we alle pensioen gerechtigden ook een pas geven die ze de vrijheid van een wereld zonder geld geeft. op deze manier kunnen de pensioenfondsen gebruikt gaan worden als overbrugging naar de nieuwe wereld.


 Het mooie van deze derde optie is dat niet iedereen gelijk in het afschaffen van geld hoeft te geloven maar dat ze langzaam aan het idee kunnen wennen en zelf zullen ervaren dat het allemaal zo simpel en goed kan zijn. Snel genoeg zal zichtbaar zijn dat criminaliteit omlaag zal gaan, mensen meer rust krijgen en dat iedereen weer meer zin krijgt om elkaar te helpen.


Doordat er in een wereld zonder geld veel meer vrijetijd voor iedereen is zal er ook veel meer aan recreatie gedaan worden, hier zal dan in de toekomst ook voldoende ruimte voor gemaakt worden om allerlei sport en spel gelegenheden te creëren.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten