vrijdag 5 februari 2016

Het grootste en gevaarlijkste geloof in de wereld.

In de media en op straat word er vaak gesproken over diverse geloven, vooral de Islam wordt vaak benoemt als gevaarlijk en gewelddadig maar er is 1 geloof waar nooit over gesproken wordt en dat terwijl dit het grootste en gevaarlijkste geloof is wat er in de wereld bestaat.

ReligieAanhangers (2005)[2]
Christendom2,1 miljard
Islam1,3 miljard
Niet-religieus1,1 miljard
Hindoeïsme900 miljoen
Boeddhisme415 miljoen
Taoïsme225 miljoen
Sikhisme23 miljoen
Jodendom14 miljoen
Jehova's getuigen7 miljoen
Bahá'í6 miljoen
Jainisme5 miljoenHierboven staan de meest bekende geloven en al deze geloven hebben toch 1 ding gemeen waar ze allemaal in geloven en toch niet als geloof wordt omschreven?
+/- 7 miljard mensen geloven in geld?

Over de gehele wereld gelooft men in geld, als je geld hebt dan kun je alles doen wat je maar wilt en ben je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt, maar is dat wel zo?

Het overgrote deel van de wereld bevolking zal nooit genoeg geld hebben om te gaan en staan waar ze maar willen, het grootste gedeelte van de bevolking heeft zelfs maar net aan genoeg om voor zichzelf en hen gezin te zorgen en toch blijven ze geloven dat GELD alles goed kan maken?

Waarom is geld zo belangrijk voor de mens om te hebben?
Het antwoord is simpel vanaf jongst af aan wordt ons verteld dat je geld nodig hebt om voor jezelf en je gezin te kunnen zorgen, je moet je hypotheek/huur, energie, belasting, kleding, verzekeringen, eten/drinken en noem maar op betalen (dat is nu eenmaal zo).

Het lijkt wel of niemand (op een enkeling na) zich zorgen maakt over het bestaan van dit geloof.
Wel hoor je bijna iedereen klagen dat alles zo duur is geworden en dat ze aan het einde van de maand niet genoeg geld meer over hebben om normaal eten te kunnen kopen of rekeningen kunnen betalen.

Regelmatig spreek ik met personen over een wereld zonder geld en over het algemeen krijg ik altijd een antwoord dat dit nooit zal veranderen, ( We hebben geld nodig, we kunnen niet zonder, terug naar de oertijd, onbegonnen zaak, enz.) Ze zijn het er allemaal wel over een dat er iets moet veranderen.Maar niemand wil er iets voor doen om die verandering te maken.

De overheid doet er alles aan om ons te helpen, om op een steeds makkelijkere manier van ons geld af te komen, Belasting verhoging hier, toeslag verlaging daar, extra aanslag erbij omdat ze te kort belasting binnen gekregen hebben of zelf een toeslag moesten betalen door Brussel.
Ze maken het op deze manier dus wel erg makkelijk voor ons om van dit geld af te komen.

Hiervoor in de plaats beloven ze ons wel dat er meer banen gecreëerd zullen worden zodat we aan dit geld kunnen komen als we zonder werk komen te zitten.Wat is het creëren van werk
 
Thuis heeft u hoogstwaarschijnlijk een toilet welke aan onderhoud onderhevig is. U maakt dit toilet periodiek schoon. Dit is werk. Uw hele gezin kan zich niet bezighouden met het schoonmaken van het toilet, dus er is een banentekort. Hoe kan dit opgelost worden? Nou bijvoorbeeld door mannen in het vervolg met een blinddoek te laten plassen en vrouwen verplicht te laten staan op het toilet. Dit is uitstekend voor de werkgelegenheid. Hierdoor wordt de frequentie dat het toilet onderhoud vergt verhoogd en ontstaan er dus meer banen. Geweldig! Uw hele gezin is nu aan het werk, probleem opgelost!
Waarschijnlijk zult u deze oplossing thuis niet gaan implementeren. Waarom? Omdat u niet op extra werk zit te wachten. In uw eigen huis heeft u waarschijnlijk geen streven naar meer werkgelegenheid. U streeft thuis hoogstwaarschijnlijk juist naar werkloosheid. Ontzettend begrijpelijk. Want waarom zou u iets doen als dat niet nodig is?


Geld


Hoe komt het dan toch dat we buiten ons huis wel streven naar meer werk? Waarom wringen we ons in de samenleving in allerlei bochten om werk voor iedereen te creëren? Ik hoor u al denken: Geld. Exact. Geld. U heeft geld nodig om in onze huidige samenleving te mogen wonen. U heeft geld nodig om in onze samenleving een menselijk bestaan op te bouwen.


Maar wat als je geen geld hebt, geen werkt hebt en ook je uitkering gestopt word doordat je niet voldoende solliciteert of al te lang geen werk hebt kunnen vinden? 
De mensen om je heen zullen allemaal zeggen dat het je eigen schuld is en dat je maar beter naar werk moet zoeken, (Er is altijd wel werk te vinden) Ja misschien is dat wel zo dat er altijd wel werk te vinden is, de regering creëert zo weer een nieuwe baan voor je?
En nog vindt de regering en iedereen die wel een goede baan heeft dat het de schuld is van deze mensen zelf dat ze in geld nood zitten, en word er geklaagd over diefstallen en andere criminaliteit wat weer voortkomt uit geldnood en hebberigheid van mensen die geen geld hebben of denken dat ze tekort komen of op een eenvoudigere manier aan hun spullen kunnen komen dan ervoor te hoeven werken.


Durf eens om te denken


Durf nu eens jezelf voor te stellen dat er helemaal geen geld meer zou bestaan!
En kijk nu eens naar het werk wat je nu doet!


Draagt jou werk dan nog iets bij voor de samenleving?
Zou jou werk nog bestaan als er geen geld meer is?


Ik durf te beweren dat als er goed over nagedacht is, er nog geen 30% van werkend Nederland belangrijk werk voor de samenleving doet.


Als je dus hierna kijkt en nagaat dat 70% van werkend Nederland nutteloos werk aan het doen is alleen maar om geld te verdienen, waarom blijven we dit dan doen?


Waarom blijft dit sterke geloof dan nog bestaan?


Juist alleen maar omdat we dat altijd van iedereen te horen krijgen simpel omdat het nu eenmaal zo is. Alleen maar omdat de regering zegt dat we belasting moeten betalen, en de Elite ervoor zorgt dat deze belasting alleen maar telkens omhoog moet, waardoor alle producten welke wel belangrijk voor ons zijn alleen maar duurder en duurder worden.


We hoeven onszelf alleen maar te bekeren naar een geloof in een wereld zonder geld waar alles gratis is en de mogelijkheden onze dromen overrompelen, alles wat nu niet mogelijk is word in een wereld zonder geld ineens allemaal mogelijk voor ons allemaal.


En ga nu eens met de gedachte dat er geen geld meer is dromen.


Als je net als ik ervan durft te dromen dat er geen geld meer zou bestaan dan zie je ineens wat er allemaal mogelijk wordt, dan zal je merken dat je jezelf je hele leven hebt voorgelogen en eigenlijk zo veel mooier had kunnen zijn.


*Ik zou nog veel meer dingen over de nadelen en leugens omtrent geld kunnen schrijven maar dat word al genoeg in andere blogs en op internet beschreven.
* Schroom niet en durf je dromen over een wereld zonder geld met de rest van de lezers te delen.1 opmerking:

  1. Wat een duidelijk voorbeeldje is dat, van dat toilet, i.v.m. werkgelegenheid scheppen!

    BeantwoordenVerwijderen