zaterdag 30 januari 2016

Basis inkomen, winst en salaris

Ik ben van mening dat we geld helemaal niet nodig hebben om een beter leven op te kunnen bouwen maar tot nu toe merk ik dat er te veel mensen zijn die hier anders over denken en toch vast willen houden aan een ruil systeem. Hierdoor ben ik ook gaan nadenken hoe we een nieuw systeem op zouden kunnen bouwen met geld en een beloningsysteem voor als we werkzaamheden verrichten.

Er zou een basis inkomen moeten komen en voor als je werkt zou je daarvoor meer moeten krijgen dan dit basisinkomen.

Als we nu een wet zouden maken waarin vast gelegd word dat iedereen die werkt een vast salaris zouden moeten krijgen ongeacht wat voor werk je doet of welke functie je bekleed, ook de eigenaar of directeur van een bedrijf verdient het zelfde als bijvoorbeeld de persoon die de vuilnisbakken leegt.
Op deze manier worden de belangrijke beroepen die wel bijdragen aan de samenleving dus evengoed beloont als dat de directeur beloont word.

Iedereen vanaf 18 jaar krijgt een inkomen van 40 uur maal 15 euro, iedereen die werkt krijgt voor elk gewerkt uur 15 euro extra om op deze manier dus toch wat extra's te hebben boven wat je zou krijgen als je niet werkt.

De bedragen van uurloon is een voorbeeld, dit kan dus hoger of lager zijn maar het gaat om het principe dat iedereen gelijke beloning krijgt.

De eigenaren en directeuren van bedrijven krijgen dus ook maximaal het salaris van 40 maal 30 euro, de opbrengsten uit het bedrijf wat overblijft na het uitbetalen van alle salarissen van de werknemers en dat van de directeuren zal geheel in de uitbreiding van het bedrijf gestoken moeten worden, de winst die overblijft zal binnen het bedrijf besteed moeten worden. er kunnen meer mensen in dienst genomen worden om de werkzaamheden makkelijker/lichter te maken voor iedereen.
Op deze manier zal er minder drang zijn om promotie te maken voor werk wat minder bijdragen levert aan de samenleving.

Producten zullen goedkoper worden omdat de drang om winst te maken op producten minder word aangezien deze winst toch niet naar de directeuren of eigenaren mag verdwijnen.

Iemand die niet werkt krijgt dus 600 euro per week en iemand die 40 uur werkt krijgt 1200 euro en als je 20 uur zou werken krijg je 900 euro per week. Dit zal dus voor iedereen het zelfde zijn ongeacht je functie.
Op deze manier creƫer je meer gelijkheid en zal er geen armoede meer bestaan, de werkzaamheden die werkelijk iets aan de samenleving bijdragen worden eerlijk beloont en de grote verschillen tussen directeuren en de werknemers verdwijnen.

Bedrijven en instanties mogen dus ook geen winst meer maken voor eigen gewin, hierdoor kunnen medicijnen en verzekeringen dus ook goedkoper worden.

Deze zelfde regels gelden ook voor de regering, kamer leden mogen dus ook niet meer verdienen dan 1200 euro en zullen dus onder de zelfde omstandigheden als iedereen gaan leven.

Nu kom ik ook op het punt van contant geld, er zijn veel tegenstanders van het verdwijnen van contant geld maar om dit systeem te kunnen waarborgen zullen we toch het contante geld af moeten zweren. Op deze manier word het voor criminelen ook moeilijker om zaken te doen.

Uiteindelijk zal hebzucht verdwijnen omdat mensen dan in gaan zien dat iedereen gelijk is en gelijke kansen hebben.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten