zaterdag 30 januari 2016

Project, Kosten neutrale productie van eerste basisbehoeftes

Project, Productie Neutraal.

07-12-2015

De naam zegt het al met dit project wil ik de productie van uiteenlopende producten zoals energie en eerste basis behoeftes kosten neutraal maken.
Zodra dit gerealiseerd is kunnen we dit uitbreiden naar meer producten

Je moet dan denken aan producten welke we dagelijks nodig hebben of welke iets bijdragen aan het dagelijks leven van de bewoners.

In eerste instantie moet er gekeken worden wat we dagelijks nodig hebben zoals eten en drinken.
En we hebben ook dagelijks energie nodig (elektriciteit).
Voor de elektriciteit wil ik gaan kijken voor een productie van energieopwekkende dakpannen welke we zelf gaan produceren en niet meer mogen gaan kosten voor de klant als maximaal 1 jaarrekening gas/licht of 2 jaar elektriciteit, op deze manier is het zeer aantrekkelijk voor bewoners om ze aan te schaffen.
De energieopbrengst van deze dakpannen moet voldoende zijn om het huis waar ze op liggen van energie te voorzien.

voor de productie van deze dakpannen hebben we nodig,
 • bedrijfshal (leegstaand(e) pand(en) in bezit van gemeente )
 • algehele inrichting, machines (kan uit een faillissement opgekocht worden)
 • personeel, (werklozen, vrijwilligers, asielzoekers)
 • materiaal, (tegen kostprijs aankopen)
Afname van de dakpannen is voor het meewerkend personeel/vrijwilligers gratis voor alleen eigen gebruik/woning. en verder tegen kostprijs te kopen.
Ook de asielzoekerscentra 's zullen worden voorzien van zonne-energie cellen voor het opwekken van de elektriciteit van het centrum aangezien deze ook in het project betrokken gaan worden.

Voor groenten/fruit en verdere eten/drinken productie kan samen gewerkt worden met al bestaande bedrijven welke in financiƫle zorgen zitten en ook bedrijven die eraan mee willen werken.
Eis van deze bedrijven word wel dat ze biologisch gaan werken zonder GMO's.
 

De opzet van dit project is om werklozen, vrijwilligers en asielzoekers aan dit project mee te laten werken tegen een kleine krediet vergoeding (soort van kleedgeld/basisinkomen) en verder de producten die gemaakt worden met het project gratis aan te bieden aan deze groep (alleen voor eigen gebruik), en voor andere afnemers tegen kostprijs.
De deelnemers aan het project moeten ook voorzien worden van woonruimte, zorgkosten, belastingen en andere onkosten, deze moeten voldaan worden door het project zodat de deelnemers vrijheid van kosten ervaren.
Niet alleen bovenstaande groepen kunnen hieraan deelnemen, ook mensen met al een betaalde baan kunnen hieraan deelnemen als vrijwilligers.

Dit project kan in vele opzichten uitgebreid gaan worden, te denken aan kleding, auto's computers, en noem maar op, Ook kan de wegenbouw, wijkrenovatie en woningbouw in het project mee genomen worden.
Maar de eerste behoeftes zullen als eerste opgepakt moeten gaan worden om de mensen van de basis behoeftes te kunnen voorzien.

In elke woonwijk kan ook een verzamelpunt komen voor allerlei zaken zoals elektrische apparaten welke mensen thuis hebben maar nooit of weinig gebruiken, deze kunnen via deze locaties gedeeld worden. een soort van bibliotheek waar je elektrische apparaten kan lenen voor de periode dat je het nodig hebt. nu hebben heel veel mensen bijvoorbeeld een boormachine in huis terwijl deze bijna nooit gebruikt wordt, stel iemand wil een paar gaten boren en geen boormachine heeft kan dan makkelijk hier een boormachine lenen zonder kosten. ook tuingereedschap of andere materialen kunnen hier gedeeld worden.
 
Ook vrijwilligers uit de zorg en thuiszorg organisaties zouden aan dit project mee kunnen doen tegen de zelfde voorwaardes en met de zelfde werkzaamheden als welke ze nu doen.
We kunnen ook met scholen samenwerken, leerlingen kunnen werkervaringen opdoen en zo ook hun steentje bijdragen, zo kunnen ook kappers, tandarts, bouw en tuinbouw projecten opgezet worden geleid door werkloze of vrijwillige opgeleide personen die mee willen werken aan deze projecten.
Dit kun je dus zien als een soort stage plekken voor de diverse leerlingen van scholen in de buurt.
 

Het uiteindelijke doel is om een zo breed mogelijk assortiment te gaan maken en aan te  bieden tegen een zo laag mogelijke prijs of zelfs gratis. Gratis is mijn echte doelstelling voor alles.

Punten van aandacht,

Wetten regelgevingen:
 • Asielbeleid - asielzoekers mogen op dit moment niet werken
 • Uitkeringen - werklozen krijgen nu een uitkering dit zou tijdens het project omgezet moeten worden zonder dat de uitkeringsgerechtigden erop achteruit gaan.
 • Minimumloon regel - deze regel vervalt tijdens dit project omdat er een andere vergoeding tegenover gesteld gaat worden.
 • Concurrentiebeleid - we gaan producten leveren gratis of tegen kostprijs waardoor andere bedrijven klandizie mis gaan lopen.
 • Belastingen - Het project moet vrijgesteld worden van belastingen aangezien van begin tot einde kosten neutraal gewerkt moet gaan worden.
 • Patenten 1 - Op dit project mogen geen patenten worden aangevraagd 
 • Patenten 2 - Op de energie opwekkende dakpannen is waarschijnlijk patent op aangevraagd (hoe is dit te omzeilen) Elon Musk contacten
 • Winst - Op dit project mag geen winst worden gemaakt door belanghebbende. (alleen kosten neutraal werken) is inkoop + onkosten pand en onkosten personeel. van de onkosten personeel moet wel rekening gehouden worden met de anders vergoede uitkering wat nu dus niet meer betaald hoeft te worden. dit kan dus weer in mindering gebracht worden op de andere onkosten.

laatst bijgewerkt op 30-01-2016


Geen opmerkingen:

Een reactie posten