woensdag 30 september 2015

Angst voor het onbekende

Het is vooral de angst voor het onbekende waardoor mensen het voor onmogelijk beschouwen dat er een wereld zonder geld mogelijk is en zelfs veel beter.


Als ik tegen mensen begin over het feit dat ik een wereld zonder geld wil hebben, hoor ik veel uitlopende excuses waarom mensen denken dat het niet mogelijk is.


Hieronder een aantal uitspraken.
  1. We gaan dan zeker weer terug naar de oertijd en zelf ons vlees moeten vangen en slachten.
  2. Dan moeten we zeker gaan ruilen.
  3. Iedereen wil dan in het grootste huis komen te wonen.
  4. Iedereen gaat dan alleen nog maar op zijn luie reet zitten.
  5. Dan moet ik zeker hard gaan werken zodat andere te eten hebben terwijl die niets willen doen.
  6. Ik ga toch zeker niet voor iemand anders werken.
  7. Je hebt toch een verzekering nodig voor als er iets stuk gaat.
  8. Hoe kan ik dan iets kopen in de winkel.
  9. Iedereen zal dan in een Ferrari willen rijden.
En zo zijn er nog genoeg excuses om maar niet aan de mogelijkheid te hoeven denken dat er een andere betere wereld zou kunnen bestaan.


Maar al deze uitspraken kan ik ontkrachten.


bij 1 is het antwoord heel simpel nee we gaan niet terug naar de oertijd we hoeven niet zelf ons eten te vangen en te slachten behalve als je dat een keer wilt doen en in een slachthuis komt helpen.
Het eten kun je nog net als nu in een winkel halen, het enige verschil zal zijn dat je niet meer bij de kassa af hoeft te rekenen.


2. Nee we hoeven niet te ruilen om aan spullen te komen, het zal zelfs verboden worden om aan ruilhandel te doen. onderling spullen ruilen omdat de 1 iets heeft wat de ander leuk vind en andersom mag natuurlijk wel, zolang het maar geen handels oogmerk heeft.


3 Tja dit vind ik wel een lastige om een direct en duidelijk antwoord op te geven.
Iedereen die nu woonruimte heeft zal daar in eerste instantie blijven wonen, we zullen eerst moeten zorgen dat iedereen die nog geen woning heeft ook woonruimte krijgt.
Het zal aan de omgeving liggen hoe de woningbouw eruit komt te zien.
Op sommige plaatsen zullen vrijstaande woningen gebouwd worden en op andere locaties worden flats neergezet, dus eigenlijk zal er niet veel veranderen daarin.
Er zal bij de nieuwbouw alleen nog meer gelet gaan worden om energiezuinig of zelfs energie opwekkend gemaakt doormiddel van bijvoorbeeld zonnepanelen of energie opwekkende ramen.


4. Tja is dat nu veel anders dan? wie nu niet wil werken zit ook op zijn luie reet of zoekt werk waarbij hij dat kan doen.


5. Nee je hoeft juist niet meer zo hard te werken doordat het werk verdeeld kan worden over meerdere mensen.


6. Is het nu dan zoveel anders? het maakt niet uit hoe je het bekijkt maar bij alles wat je tegenwoordig doet moet er belasting betaald worden voor de arbeid die je verricht en voor de spullen die je van je verdiende loon koopt, van deze belasting worden de mensen betaald die werkloos thuis zitten, en de lonen van de ministers het onderdak en opvang van asielzoekers en noem maar op. dus met andere woorden nu werk je voor veel meer mensen dan je zou denken.


7. In een wereld zonder geld is een verzekering ook overbodig omdat als er iets stuk gaat of dat je huis afbrand het vervangen zal moeten worden.
hetgene wat stuk is kan dan vervangen worden door een beter artikel en het afgebrande huis zal herbouwd moeten worden door bouwvakkers. hier is dus eigenlijk niets anders aan behalve dat het nu geen geld zal kosten en er niet maanden op de verzekering gewacht hoeft te worden die dan besluit om wel of geen vergoeding ervoor te geven.


8. Je koopt niets meer in de winkel je kan alles gratis afhalen wat je nodig hebt net als nu maar dan zonder ervoor te betalen.

9. Helaas deze personen zullen teleurgesteld worden, tenzij Ferrari met een zelfsturende elektrische auto komt.
In een wereld zonder geld is het ook de bedoeling dat alles milieu vriendelijk gemaakt moet worden zonder fossiele energie te gebruiken. dus benzine, gas, en diesel zal niet of nauwelijks nog nodig zijn.
Mijn visie op auto's is dat ze allemaal zelfsturend en elektronisch worden van makkelijk verwerkbaar en licht materiaal
natuurlijk zullen er allerlei modellen blijven en ook vrachtwagens zullen nodig blijven maar ook deze zullen zover als mogelijk elektronisch en zelfsturend worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten