woensdag 30 september 2015

Werkloosheid betekend vooruitgang van de samenleving.

In deze tijd van automatisering en nieuwe technologieĆ«n is het logisch dat er minder werkplekken nodig zijn.
Steeds meer arbeid word overgenomen door machines en robots en toch blijven overheden beloven om iedereen aan het werk te houden/krijgen?
Er worden nu banen gecreƫerd om mensen aan het werk te krijgen, alleen maar om ze geld te laten te verdienen zodat ze hun rekeningen, eten en zorg kunnen betalen en geen uitkering nodig zouden hebben?
In een wereld zonder geld zou er nog maar 1/3 van de werkplekken nodig zijn om iedereen te voorzien van alles wat ze willen en nodig hebben.


Alle werkzaamheden die met geld te maken hebben zijn dan overbodig, banken, verzekeringskantoren, deurwaarders, beurzen, kassa's, hypotheken, enz.
Al deze mensen die hierbij werkzaam waren zouden in de nieuwe wereld werkloos worden.
Dit is niet helemaal waar, in de nieuwe wereld blijven er natuurlijk altijd werkzaamheden bestaan die door mensenhanden uitgevoerd moeten worden, en vooral in het begin zal iedereen ook nodig zijn om alles aan te passen aan deze nieuwe manier van leven.


zo zullen de winkels zoals we die nu kennen verdwijnen maar er zal toch iets anders voor in de plaats moeten komen om aan onze dagelijkse boodschappen te komen en (vooral dames) houden van winkelen en etalages kijken, hier zal dus iets anders voor in de plaats moeten komen zodat deze behoefte niet afgenomen word.
Maar verder zou alles veel makkelijker gemaakt kunnen worden door het meer automatiseren van allerlei zaken waaronder ook winkels.
En het mooie van deze nieuwe wereld is dat je eigenlijk elke dag iets anders kan gaan doen.
als je zin hebt kun je bijvoorbeeld de ene dag in een groente bedrijf kunnen helpen en de volgende dag in de bouw.


Doordat er zoveel mensen nu zonder werk zitten hoeven we geen 40 uur per week meer te werken maar kunnen de werkzaamheden verdeeld worden.


We zullen er dus samen voor moeten zorgen dat de productie en diensten gewoon door blijven gaan.
Dan zal er voor iedereen genoeg te eten/drinken zijn (wereldwijd), zorg word beter omdat er geen winstoogmerk meer bij komt kijken en producten zullen beter gemaakt worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten