zaterdag 10 oktober 2015

Het principe achter een wereld zonder geld.

Ik ga hier op een simpele manier proberen om het principe achter een wereld zonder geld uit te leggen.

Alles wat je om je heen ziet is gemaakt uit grondstoffen, het woord grondstoffen staat voor iets wat uit de grond gehaald word.

Grondstoffen kosten niets deze zitten gewoon in de grond, pas als er arbeid aan verricht is worden er kosten voor berekend. in eerste instantie word het uit de grond gehaald (arbeid) vervolgens worden de grondstoffen verwerkt tot iets bruikbaars (arbeid).

Hierboven zie je dus dat iets wat gratis in de grond zit alleen door arbeid veranderd word in iets wat we kunnen gebruiken.

Hieruit kun je opmaken dat alles wat we nodig hebben dus alleen arbeid kost en die arbeid verrichten we zelf. (we) zijn alle personen op deze planeet samen.

Niet iedereen heeft de zelfde eigenschappen om van grondstoffen een bruikbaar product te maken maar samen kunnen we dit wel, we hebben elkaar dus nodig om alles te kunnen maken wat we willen hebben.

Zolang we voor de arbeid die we verrichten geen vergoeding vragen hoeft er voor de producten die met deze arbeid gemaakt word ook geen vergoeding gevraagd te worden.

Hetzelfde principe geld voor diensten welke we doen zoals: medische hulp, uitvinden van nieuwe producten, distributie en wat voor diensten je maar kan verzinnen. Zolang we er geen vergoeding voor vragen hoeft er ook geen vergoeding voor gegeven te worden.

Samen doen en maken we dus eigenlijk alles zelf en kost het alleen wat arbeid.

Alle arbeid die te maken hebben met het vergoedingssysteem  zijn overbodig te denken aan: banken, verzekeringen, deurwaarders, loonadministratie en noem maar op wat voor werkzaamheden er allemaal zijn op het gebied van vergoedingen. Dit zijn dus allemaal werkzaamheden welke niets bijdragen aan de dingen die we nodig hebben.

Het enige wat we nodig hebben zijn de producten en diensten die we samen maken/doen.

Uit bovenstaande kun je opmaken dat er heel veel nutteloze energie word verspilt aan arbeid die niets bijdragen aan onze samenleving.

Zoals ik al had beschreven alles word van grondstoffen gemaakt, grondstoffen zijn gratis, als we geen vergoeding vragen voor onze arbeid zijn de producten dus ook gratis.
De machines die we nodig hebben om de grondstoffen uit de grond te halen zijn ook weer gemaakt van deze zelfde grondstoffen dus deze machines zijn ook gratis.

Woningen die we nodig hebben om in te leven zijn dus ook gebouwd van deze zelfde grondstoffen en zijn dus gewoon gratis.

Eten en drinken komen ook van grondstoffen en zijn dus gratis.

Zorg en elkaar helpen kost arbeid en zijn dus ook gratis en de apparatuur die we hierbij nodig zouden hebben zijn weer gemaakt uit grondstoffen welke dus gratis zijn.

Als we alle arbeid met elkaar samen doen hebben we nog maar een fractie van de tijd nodig om alles gratis te kunnen verkrijgen.

Dus zodra alles gratis word gemaakt betekend dit automatisch dat we veel minder tijd kwijt zijn aan arbeid die nodig is om alles wat we nodig hebben te krijgen.

Gratis betekend dus automatisch meer vrijetijd, minder stress dus gezondere samenleving, meer mogelijkheden om nieuwe en verbeterde producten uit te vinden.

Het enige wat we dus nodig hebben om alles wat we willen te hebben is dus elkaar.

Het vergoedingssysteem welke we nu gewend zijn zorgt er alleen maar voor dat de diensten en producten welke we zelf samen maken/doen onbereikbaar worden voor het overgrote deel van onze samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten