zaterdag 3 oktober 2015

Hoe een wereld zonder geld kan werken.

Voordat je gelijk zegt dat een wereld zonder geld niet kan werken en dat alles toch geld kost moet je bij de volgende dingen stil staan bedenken wie en wat er verantwoordelijk voor is,

Wat heb je ervoor nodig om te zorgen dat ons eten in de supermarkt komt?
Dan zal je zeggen dat we kwekers nodig hebben om de groenten en fruit te kweken/telen.
Dat zijn dus personen die het maken.

Maar dan moet het nog verwerkt en verpakt worden en daar zijn machines en fabrieken voor nodig die kosten toch geld?
Nee die machines en fabrieken hebben we al en wat we niet hebben kunnen we zelf maken tot nu toe hebben we toch ook altijd alles zelf gemaakt het enige verschil is dat we het nu kosteloos gaan doen.

En hetzelfde met het transport dat doen we ook zelf daar veranderd niets aan de handelingen die gedaan worden nu zullen ook in de toekomst gedaan moeten worden maar dan zonder dat er voor betaald hoeft te worden.

Doordat er vele werkplekken niet meer nodig zijn in een wereld zonder geld zijn er veel meer mensen die zonder werk zitten en deze mensen kunnen er weer voor zorgen dat de personen die nog wel moeten werken minder hoeven te werken door ze te gaan helpen.

Nu hoor ik ook regelmatig mensen vragen: hoe zit het dan met alle leuke dingen zoals computers, televisie en speelgoed voor de kinderen?
Het antwoord daarop is net zo simpel als de vorige, bedenk wie dit allemaal maakt dan zijn we nog altijd zelf en daar hebben we helemaal geen geld voor nodig,

Het enige wat we in de toekomst nodig hebben is de arbeid en de diensten die alles maken en mogelijk maken. zolang we ons hier samen voor inzetten hebben we alles wat nodig is en wat we leuk vinden.
bedenk dat als het geen geld meer kost de mogelijkheden vele malen groter zijn dan dat je word tegengehouden door een budget die altijd te weinig is voor wat je eigenlijk zou willen.

Waarom zou je overal voor moeten betalen terwijl we met zijn allen de spullen samen maken?
We hebben helemaal geen ingewikkelde economie nodig om de spullen te maken die we nodig hebben.

Als je het manuscript van mijn boek download en het tweede gedeelte leest zie je wat er allemaal mogelijk word zodra je in een wereld zonder geld leeft. deze is te vinden op onderstaande link
https://www.facebook.com/groups/848387268560765/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten