donderdag 8 oktober 2015

Waarom een wereld zonder geld beter is.

Er zijn genoeg argumenten op te noemen waarom een wereld zonder geld beter is dan een wereld gebaseerd op monetaire basis.

Elke dag dat ik naar het nieuws kijk of luister hoor en zie ik wel dingen die niet zouden gebeuren of problemen zouden veroorzaken in een wereld zonder geld.

Dagelijks hoor je over bedrijven of instellingen die hun deuren moeten sluiten omdat er niet genoeg geld meer is om aan de hoge kosten te voldoen.

Vandaag bijvoorbeeld hoorde ik dat er een zwembad zijn deuren moet gaan sluiten omdat er geen subsidie meer gegeven word. Dit zwembad is speciaal ingericht zodat minder valide mensen ook kunnen zwemmen en waar ze therapie kunnen volgen welke ze op geen enkele andere plek kunnen krijgen.
Ze krijgen waarschijnlijk geen subsidie meer omdat er niet genoeg personen gebruik maken van deze voorziening en daardoor niet interessant genoeg is, de oorzaak van terug lopend publiek is echter weer terug te vinden in het hoofdprobleem en dat is het steeds duurder worden van alles om ons heen.
Hierdoor is er niet genoeg geld over om van dit soort faciliteiten gebruik te maken.
Conclusie indien er geen geld zou zijn zou er meer belangstelling zijn om van deze faciliteit gebruik te maken. Het is dus niet het probleem dat er geen interesse is maar het probleem is dat alles eromheen zoveel geld kost dat er geen geld meer over blijft om dit soort faciliteiten te blijven doen.

Ook hoor en zie je heel vaak dat er problemen zijn met hangjongeren/ouderen.
Hierachter zie je ook dat geld een grote rol speelt, Als je ze vraagt waarom ze op een bepaalde locatie rond hangen zullen ze in de meeste gevallen aangeven omdat er verder niets in de buurt te doen is (verveling) zodra je ze erop wijst dat er in de buurt wel een speelhal, bowlingbaan of theater is waar ze heen kunnen dan sla je gelijk de spijker alweer op de kop, dit soort dingen kosten geld en kunnen ze misschien als ze geluk hebben 1 dag in de week/maand doen maar is geen dagelijkse oplossing.
Dit soort zaken zijn ook heel simpel op te lossen indien geld geen rol meer zou spelen.
Dan kun je aan de hangjongeren/ouderen vragen wat ze in een buurt missen, dit zullen de meest uiteenlopen dingen kunnen zijn maar vaak is het wel realiseerbaar zodra het geen geld meer kost.
Er kan dan een clubhuis, uitgaanscentrum of lasergamehal gebouwd kunnen worden op een plek waar ze geen overlast veroorzaken. Als je de probleemveroorzakers zou vragen of ze zouden willen helpen met het bouwen/realiseren van deze faciliteit zullen ze dit maar al te graag doen. Zo zie je dat ook hierin de dieperliggende oorzaak alweer het geld is wat de oplossing tegenhoud.

Vandaag was ook in het nieuws dat er een bakkerij in Amsterdam op de Overtoom al jaren eerder zijn bakkerij opende zodat ook mensen die 's nachts werken of heel vroeg moeten beginnen al lekkere verse broodjes kunnen kopen, iedereen die hiervan gebruik maakt is daar erg blij mee zoals taxichauffeurs, politieagenten en ook bekende Nederlanders die daar komen, maar nu heeft de bakker te horen gekregen dat het niet langer meer mag en dat hij zich net als de rest van de bakkerijen zich aan de normale openingstijden moet houden. Ook hierin is Geld weer het achterliggende probleem.
Andere bakkerijen krijgen ook de toestemming niet om eerder open te gaan dus die gaan klagen dat ze hierdoor omzet missen. De regels omtrent openingstijden zijn er gemaakt om oneerlijke concurrentie tegen te gaan en om te zorgen dat winkels niet de halve dag dicht zijn terwijl andere winkels wel open zijn maar hierdoor minder publiek in de winkelstraten zal zijn omdat deze ene winkel niet open is. zodra geld geen rol meer speelt kunnen de regels omtrent openingstijden dus ook afgeschaft worden, hierdoor kunnen winkels gewoon open zijn wanneer ze willen.
Al zullen er veel veranderingen zijn in winkels zodra er geen geld meer zou bestaan, maar dit is weer een ander hoofdstuk.

Oudere/mindervalide zorg komt ook regelmatig in het nieuws voorbij doordat ze niet genoeg of juiste zorg krijgen, Oorzaak is wederom geld. Verpleging kost geld, geld wat er niet genoeg is waardoor die gene die ze moeten verplegen steeds meer personen binnen een bepaalde tijd moeten helpen.
Hierdoor krijgen de hulpbehoevende niet de hulp die ze nodig hebben maar alleen het broodnodige of minder. Hier is niet het probleem dat er niet genoeg personen zijn die ze zouden willen helpen maar het probleem is dat de personen die ze moeten helpen niet genoeg ervoor betaald krijgen of niet genoeg tijd ervoor krijgen omdat ze het met minder personen moeten doen.
Familie en vrienden kunnen niet helpen omdat die hun eigen werk hebben waar ze te veel tijd aan kwijt zijn. zodra je hierin het geld weg zou halen zal je zien dat er veel meer tijd aan de hulpbehoevende besteed kan worden en dat familie en vrienden meer tijd over zouden houden om ze het persoonlijke contact te geven die nodig is om ze beter te laten voelen.

Asielzoekers worden ook door veel mensen als een bedreiging gezien voor hun werk.
Maar juist samen met deze asielzoekers kunnen we aan een andere betere toekomst werken.
In de toekomst zullen er inderdaad minder werkplekken zijn als dat we nu hebben, met of zonder asielzoekers zal er steeds meer werkloosheid ontstaan dit is gewoon een feit aangezien er steeds meer geautomatiseerd gaat worden waardoor er minder menselijke arbeid over blijft.
Maar nu er op dit moment zoveel asielzoekers binnen komen kunnen we juist harder aan een nieuwe toekomst gaan werken.
Bijvoorbeeld kunnen ze gaan helpen om nieuwe fabrieken op te gaan zetten waar zonnepanelen gemaakt gaan worden om zo te gaan zorgen voor minder fossiele energieverbruik.
Misschien komt dit over als slavernij maar zo bedoel ik het zeer zeker niet, het moet natuurlijk op een vrijwillige basis gedaan worden. Er zijn veel verschillende diensten, fabrieken of artikelen te bedenken waarbij ze kunnen gaan helpen. Als de asielzoekers en werklozen bijvoorbeeld plantages gaan opzetten waar ze verschillende soorten groenten en fruit gaan telen en gratis over de mensen gaan verdelen (wereldwijd) kun je zien dat het voedselprobleem wereldwijd opgelost kan worden.
Dit zou ook bij bestaande plantages kunnen zijn.
Ze kunnen ook gaan helpen met nieuwbouwhuizen en renovatiewoningen welke direct voorzien worden met zonnedaken. Hierdoor word de woningnood sneller opgelost en gelijk word er gezorgd voor meer schoon opgewekte energie.
Op deze manier kunnen we dus met zijn allen gaan zorgen dat alles goedkoper word en uiteindelijk dat alles zelfs gratis verkrijgbaar zal zijn.
Dit stukje klinkt misschien een beetje dubbel omdat ik aan de ene kant zeg dat asielzoekers onze werkplekken innemen maar als je het goed bekijkt winnen we er op den duur allemaal mee.
Ze nemen eigenlijk niet onze werkplekken in maar zorgen dat al ons werk lichter word en producten goedkoper/gratis worden.

Voedselbanken, Er zijn veel voedselbanken overal in de wereld waar veel mensen gebruik van maken. maar wat mij verontrust is dat hier vaak zeer strenge regels aan verbonden zijn. zo was een tijdje terug in het nieuws dat een gebruiker van de voedselbank daar niet meer mocht komen omdat hij dingen uit zijn voedselpakket aan kennissen weg had gegeven. Ook hier is geld weer het achterliggende probleem, de regels die voor gebruikers van de voedselbank zijn gemaakt zijn er om te voorkomen dat er misbruik van gemaakt word door mensen die wel voldoende geld hebben.
Het zijn echter altijd de mensen die problemen hebben ervoor gestraft worden en niet de veroorzakers. Voedsel is een van de eerste levensbehoeftes deze moet gewoon gratis verkrijgbaar te zijn, net als drinken trouwens. maar omdat er op alles wat je ziet en voelt winst gemaakt moet worden zijn de minderbedeelden er de dupe van.

Eindconclusie van al deze zaken is dat we zonder geld minder hoeven te werken om toch alles te kunnen krijgen wat we willen hebben en meer.

Over de oorzaken van de problemen over geld kan ik nog uren schrijven maar daar is al zoveel overgeschreven dat ik daar eigenlijk mijn energie niet in wil steken.

Mijn doel is om iedereen er van te overtuigen dat we zonder beter af zijn om zo een nieuwe wereld te kunnen realiseren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten