zondag 4 oktober 2015

Waarom een geldloze wereld beter is

Er zijn zoveel voordelen aan een geldloze wereld, bij alles wat ik om me heen zie heb ik gedachtes dat het beter kan.

Milieu.

Er zijn al heel veel uitvindingen gedaan om op een milieu vriendelijke manier energie op te wekken zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen, zoals wind/water turbines en zonnepanelen maar rond 1900 is er ook al een generator ontworpen die geheel kosteloos energie op kan wekken.
De enige reden dat deze generator niet gebruikt word is omdat de grote energie bedrijven dan overbodig raken en geen inkomsten meer krijgen.

Alle brandstof motoren kunnen vervangen worden door elektro motoren hierdoor zal de gevaarlijke uitstof van uitlaatgassen drastisch terug gebracht worden.

Woningbouw, Nieuwbouw woningen kunnen direct worden voorzien van zonnecellen waardoor ze hun eigen elektra opwekken op deze manier hoeven deze voorzieningen niet later aangebracht te worden. Ook zijn er geen gasleidingen meer nodig omdat er genoeg mogelijkheden bestaan om huizen zonder gasgebruik te verwarmen en te voorzien van warmwater en te koken.

Fabrieken kunnen veel milieu vriendelijker en energie zuiniger gemaakt worden door meer gebruik te maken van nieuwe technologieën die nu te duur zijn om te gebruiken/instaleren.

Gezondheid.

Ook voor de gezondheid is een geldloze wereld vele malen beter dan de wereld waar we nu in leven.

Kijk alleen maar naar de farmaceutische industrie, Er zijn zoveel mensen die niet de juiste medicatie krijgen alleen maar omdat deze medicatie te duur is, hiervoor in de plaats krijgen ze een goedkopere variant welke niet de juiste werking hebben.
Er hoeft geen geld meer ingezameld te worden voor onderzoeken, deze kunnen gewoon gedaan worden.
Hulpbehoevende kunnen gewoon de zorg krijgen die ze nodig hebben zonder tijdsdruk, familie en vrienden hebben ook meer tijd over om bij te dragen aan de zorg.
Veel mensen zijn ook ziek door stress of overspannen van de werkdruk die deze maatschappij met zich mee brengt, deze ziektebeelden zullen verdwijnen doordat er veel meer rust in de samenleving komt.

Ontwikkeling.

De ontwikkelingen van nieuwe technologieën zullen veel sneller gaan.
Nu worden veel ontwikkelingen tegengehouden door concurrentie,  hoge kosten en patenten/octrooien.

Er kan veel meer onderzoek gedaan worden naar machines die energiezuiniger zijn, meer kunnen, minder onderhoud nodig hebben en een langere levensduur hebben.
Fabrieken kunnen uitgerust worden met betere technologieën die menselijke arbeid makkelijker minder zwaar maken, veel handelingen kunnen geautomatiseerd worden en onze taken overnemen.

Vrijheid.

We houden veel meer vrijetijd over doordat er veel werkzaamheden niet meer nodig zijn.
Hierdoor kunnen de werkzaamheden die nog wel gedaan moeten worden meer verdeeld kunnen worden over meer personen, hierdoor houden we met zijn allen meer vrije tijd over.
Doordat we meer vrijheid hebben kunnen we meer dingen doen die we leuk vinden om te doen.
Zo kunnen er meer sport en spel locaties gemaakt worden. er zullen meer activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud om verveling en eenzaamheid te voorkomen.
We hebben veel meer vrijheid om te gaan waar we willen bijvoorbeeld, verre reizen maken, wonen waar we willen en verhuizen wanneer we maar willen.

Arbeid

We hebben geen arbeidscontracten meer waardoor we makkelijker van werk kunnen veranderen.
Al de werkzaamheden zullen op vrijwillige basis zijn en dagelijks kun je dus van baan veranderen en als je iets leuks hebt gevonden kan je daar blijven werken.
Als je eigenlijk geen opleiding voor bepaalde werkzaamheden hebt maar toch graag wil proberen zijn er veel meer mogelijkheden om ergens in te werken om zo te kijken of je het leuk vind en of je meer over dit werk wilt leren.
de tijdsdruk zal veel lager komen te liggen omdat de werkzaamheden met meer personen uitgevoerd kunnen worden, i.v.m. geen loonkosten meer.

Keuzevrijheid.

Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen heeft iedereen gewoon veel meer vrijheid in de keuzes die ze maken.

Ontwikkelingshulp.

Doordat alles gratis is kunnen we ook veel meer doen aan ontwikkelingshulp in landen waar het nodig is.
Omdat we niet meer beperkt worden door de verplichting om een vaste baan te hebben om onze maandelijkse rekeningen te betalen houden we meer vrijheid over om zelf ook in landen te gaan helpen waar ze hulp van meer ontwikkelde landen nodig hebben.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten